Wil Ligthart, Capital Projects Manager bij, Amgen.

In 2017 bereikte één van onze productielijnen het einde van zijn levensduur. De machine moest worden vervangen omdat er bijvoorbeeld storingen kunnen optreden of dat er geen vervangende onderdelen besteld kunnen worden. Om een betrouwbare levering van medicijnen te garanderen moeten we kunnen vertrouwen op onze machines en productielijnen.

Er is ter vervanging gekozen voor een volledig gerobotiseerde nieuwe productielijn. Die stelt ons in staat om nog sneller en efficiënter tegemoet te komen aan de product- en verpakkingseisen die de markt aan ons stelt. Een belangrijke investering die bijdraagt aan onze Amgen missie: het helpen van patiënten.

Om die patiënten zo optimaal mogelijk te helpen staat het ontwikkelen van effectieve en betrouwbare geneesmiddelen voorop en zijn we ook flexibel en innovatief als het gaat om onze productieprocessen. Alleen op die manier kunnen we de steeds veranderende productieuitdagingen aan. Van bijsluiters in verschillende talen tot verschillende productvarianten. Zo kunnen we patiënten blijven garanderen dat zij altijd het juiste geneesmiddel op de juiste tijd geleverd krijgen. Ik ben er trots op daar bij Amgen een bijdrage aan te mogen leveren.