‘Ik geef niet op totdat alle mensen met IBD weer een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden’

De missie van Takeda is dat patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa zoveel mogelijk hun leven van vóór hun ziekte terugkrijgen. Daar zetten we ons dagelijks voor in. In Nederland zijn ongeveer 80.000 mensen die direct te maken hebben met de impact van chronische darmziekten (ook wel IBD genoemd, Inflammatory bowel disease). En daarnaast iedereen in hun directe omgeving: zoals familie, vrienden, werk, zorgverleners en sport.

‘Ik wil heel graag samen met patiënten, voor patiënten oplossingen ontwikkelen die hen helpen in hun dagelijks leven.’

Met onze geneesmiddelen en de zoektocht naar nieuwe middelen willen we patiënten ondersteunen. Zodat ze zich beter voelen en kunnen (blijven) werken, zorgen, sporten en uitgaan. Of anders gezegd, het leven ten volle leven.  We kijken zoveel mogelijk naar de individuele omstandigheden, zorgen, worstelingen en successen van de patiënt.

Carin Louis, Patient engagement manager bij Takeda

We doen dit door meer dan alleen geneesmiddelen beschikbaar te stellen. We geven ook informatie, bieden ondersteuning en werken samen met patiëntenorganisaties die ervaringsdeskundigheid in huis hebben. Zo dragen we elke dag bij aan de beste zorg voor iedere patiënt.

Bekijk ook het filmpje van Carin

Bekijk ook: