Opbrengst nagellakactie Tijn gaat naar Maxima Centrum

Met de opbrengst van de succesvolle nagellakactie van het zieke jongetje Tijn Kolsteren twee jaar geleden bij 3FM Serious Request, wordt een behandelmachine aangeschaft voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Dat heeft het AD bekendgemaakt.

Met de behandelmachine kunnen katheders bij de hersenstam worden geplaatst en daarmee medicijnen worden toegediend. Hersenstamkanker kan zo beter behandeld worden. Met met het ingezamelde geld van Tijn worden ook chirurgen opgeleid die gaan werken met de nieuwe machine.

Hersenstamkanker
‘Zij zijn nu bezig met het opzetten van een behandelprotocol voor een behandeling (CED) waarbij de machine nodig is’, zeggen John en Nicole, de oprichters van Stichting Semmy, een stichting die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. ‘Zodra deze trial door alle instanties is goedgekeurd, zal de machine aangeschaft kunnen worden.’

Nagellak
Tijn Kolsteren veroverde ieders hart toen hij als zesjarig jongetje bij 3FM Serious Request in Breda 2,5 miljoen euro ophaalde voor kinderen in oorlogsgebieden met zijn zelfbedachte nagellakactie. Zijn ludieke actie kreeg massale navolging. Tijn had hersenstamkanker. Op 7 juli 2017 overleed hij.

Artikel AD: Twee jaar na het overlijden van Tijn: hier gaat het ingezamelde geld naartoe