Lancering campagne ‘Geef ook het goede voorbeeld’

Zien roken, doet roken. Om ouders bewust te maken van hun voorbeeldfunctie en te stimuleren niet te roken in de omgeving van kinderen, is Alliantie Nederland Rookvrij de campagne ‘Geef ook het goede voorbeeld’ gestart. De campagne, die wordt gesteund door Roche, start op 22 november en loopt tot eind 2020.

De campagne bestaat uit een website met onder andere campagnefilmpjes waarop kinderen te zien zijn die hun ouders tijdens herkenbare situaties nadoen. Daarnaast kan iedereen die mee wil doen met de campagne een poster downloaden om af te drukken en op te hangen in de sportclub, op kantoor, school of thuis. Ziekenhuizen kunnen gratis een zuil met pepermuntjes aanvragen dat is voorzien van een sticker met een eigen logo van het ziekenhuis.

Alliantie Nederland Rookvrij
Roken verkort het leven met gemiddeld tien jaar en is een van de belangrijkste oorzaken van kanker. Daarom werkt Roche als partner van de Alliantie Nederland Rookvrij, mee aan de beweging ‘Op weg naar de Rookvrije Generatie’. Zodat kinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien, zonder mee te hoeven roken of in de verleiding te komen om zelf te gaan roken.