Campagne #WijGevenNietOp

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen draagt met de hashtag #WijGevenNietOp bij aan een Europese campagne waarin medewerkers van geneesmiddelenbedrijven vertellen over hun strijd tegen ziektes. Ook patiënten komen aan het woord over de betekenis van medicijnen en behandelingen in hun dagelijks leven.

Deze campagne wil laten zien dat geneesmiddelenbedrijven zich dagelijks inzetten voor de medicijnen van morgen, tegen ziektes waarvan we de strijd vandaag nog verliezen. De campagne is geïnitieerd door EFPIA, de koepelorganisatie voor de Europese geneesmiddelenindustrie. De campagne onderstreept de betrokkenheid en toewijding van Europese geneesmiddelenbedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Ziektes slapen niet
Ziektes slapen niet. Ze groeien, ze veranderen en beïnvloeden het leven van vele patiënten. Nieuwe medicijnen dragen bij aan een langer en gezonder leven. Patiënten krijgen door medicijnen meer vrijheid, hebben minder pijn en kunnen soms weer aan het werk. We worden nu oud met ziekten waaraan we vroeger doodgingen. Medewerkers van geneesmiddelenbedrijven beloven niet te rusten voordat er effectieve geneesmiddelen zijn tegen ziektes als Alzheimer, kanker of MS. Lees hun beloftes hier.

Kansen krijgen
Onder het motto #KansenKrijgen vertellen patiënten over wat medicijnen of therapieën voor hun ziekte en hun leven betekenen. Hoe is het leven veranderd dankzij medicijnen? Miljoenen mensen zouden er niet meer zijn, als er geen onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen was gedaan. En nog veel meer mensen zouden niet kunnen functioneren zoals ze nu doen. Lees hun verhalen hier.